Güneş Enerji Sistemlerinde Panel Temizliği

Güneş enerjisi sistemlerinde kurulu panellerin zaman içerisinde kirlenmesi, yüzde 3-5 aralığında bir performans kaybına sebebiyet verebilmektedir. Hassas bir teknolojiye sahip fotovoltaik sistemlerin özel solüsyonlar veya saf su yardımı ile temizlenerek verimlerini koruması sağlanmalıdır.

Güneş enerjisi santrallerindeki verimlilik birçok farklı dış ve iç etkenlere bağlı olmaktadır. Bunlar arasında çevresel koşullar, kullanılan malzeme, tasarım, işçilik, panel temizliği, tozlanma gibi etkenler yer almaktadır. İç ve dış etkenler hem yatırımcılar, hem de uygulamacılar tarafından iyi tespit edilmelidir. Güneş enerjisi santralinde kullanılan paneller, elverişli ortam koşullarında ve yüzeylerinin temizlenmesi durumunda verimli çalışabilir.

Güneş Enerji Santrali Temizleme Yöntemleri

Güneş enerji sistemlerinde santrallerin verimlilik oranı, toz, kir, polen gibi çeşitli partiküllerin panellerin üzerine yapışıp birikmesi ile azalır. Bu nedenle kirli ve tozlu ortamlarda, uzun süre boyunca temizlenmeyen güneş panellerindeki verimlilik oranı ciddi düzeyde azalabilir.

Güneş enerji sistemleri temizliğinde çeşitli kimyasallar ve deterjanlar ile panelleri temizlemek ise panellerin yapısına önemli ölçüde zarar vermekle birlikte, aynı zamanda maliyeti yüksek ve tehlikeli yöntemlerdir.

Bu nedenle güneş panellerinde maksimum verimlilik için en ideal yol, Ultra De İyonize Saf Su ile düzenli aralıklarla temizlenmesi ve gerekli bakımlarının zamanında yapılmasıdır.

Fotovoltaik panellerde en büyük amaçlardan biri verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve bunu yaparken bakım maliyetlerini ise en aza indirmektir.

Güneş enerji sistemlerinde santrallerin verimlilik oranı, toz, kir, polen gibi çeşitli partiküllerin panellerin üzerine yapışıp birikmesi ile azalır. Bu nedenle kirli ve tozlu ortamlarda, uzun süre boyunca temizlenmeyen güneş panellerindeki verimlilik oranı ciddi düzeyde azalabilir.

üneş enerji sistemleri temizliğinde çeşitli kimyasallar ve deterjanlar ile panelleri temizlemek ise panellerin yapısına önemli ölçüde zarar vermekle birlikte, aynı zamanda maliyeti yüksek ve tehlikeli yöntemlerdir. Bu nedenle güneş panellerinde maksimum verimlilik için en ideal yol, Ultra De İyonize Saf Su ile düzenli aralıklarla temizlenmesi ve gerekli bakımlarının zamanında yapılmasıdır.

Fotovoltaik panellerde en büyük amaçlardan biri verimliliği en üst düzeye çıkarmak ve bunu yaparken bakım maliyetlerini ise en aza indirmektir.

Güneş Enerji Sistemleri Fiyatları

Güneş enerji sistemleri fiyatları endüstri alanına göre değişmektedir. Eğer siz evinizin çatısına güneş enerjisi sistemi kurarak gelir elde eder miyim diyorsanız bunun cevabı evet, hem ayda bir ek gelir elde etmeniz hem de tüm evin elektriğini bedavaya getirmeniz evet mümkün.
Güneş enerjisi fiyatları pahalıymış gibi görünse de sonunda siz karlı çıkabilirsiniz bunun yanında ürettiğiniz elektriğin fazlasını aylık mahsuplaşla ile şebekeye satabilirsiniz.

Türkiye, güneş zengini bir ülke ve yeni düzenlemeyle artık herkes kendi enerjisini çatısına kuracağı güneş enerjisi panelleri ile üretebiliyor. Üstelik fazladan üretilen enerjiyi satma imkanınınız da var. Dileyen kişi çatısına döşeyeceği güneş enerjisi sistemi ile aylık olarak ek gelir elde edebilir.

Kısacası fotovoltaik güneş pilleri, üzerine gelen güneş ışınlarını elektriğe çevirir. Bu sayede en temiz enerji üretim teknolojisi ve doğa dostu olan güneş enerjisi santrallerinde üretilen elektrik 10 yıl devlet garantili gelir sağlar.

Güneş Paneli

Güneş Paneli, silikon hücreleri sayesinde üstüne düşen güneş ışınlarının direkt olarak elektrik enerjisine çevirmektedir. Güneş modelleri modüler yapıya sahiptirler. Seri ve ya paralel olarak bağlanabilme özelliğine sahip olan güneş paneli tüm mevsimlerde en ideal sarj alınımına olanak sağlamaktadır.

Özetle, güneş enerjisinin soğurmasını sağlayan güneş paneli aynı zamanda birçok gün güneş hücresi bulundurmaktadır. Güneş hücresinin performansını anlayabilmek için direkt olarak verimine bakmak gereklidir. Kullanılabilir enerjiye dönüştürme miktarına bakarak verim anlaşılabilmektedir. Belli dalga boyundaki ışık, elektriğe dönüştürülebilmektedir. Geriye kalanlar büyük miktar hücreyi meydana getiren madde tarafından ya yansıtılır ya da emilir. Güneş paneli aynı zamanda solar panel olarak da bilinmektedir.